Retourneren

Let op 
Het krulpatroon van het haarproduct dat je hebt ontvangen, lijkt misschien iets meer gedefinieerd dan die van vloggers en stylisten op sociale media. Nadat je het haar hebt gemanipuleerd door het uit te borstelen, hebben de krullen dezelfde grootte als je op onze testers hebt gezien.
Als je het gevoel hebt dat het krulpatroon dat je hebt ontvangen totaal anders is dan het krulpatroon van je eigen haar, stuur dan zo snel mogelijk een e-mail naar support@bigpumpkinhair.com en houd het haar precies zoals het was. Dit betekent dat de haarextensies NIET zijn uitgepakt, gekamd met je vingers, gewassen, geïnstalleerd, gekleurd of gebleekt. We kunnen geen retouren of ruil doen met extensies die in welke vorm dan ook zijn veranderd.

Wat is het RETOURBELEID?
Wij zetten ons volledig in voor het garanderen van klanttevredenheid en jouw geluk is onze topprioriteit. Elke bundel is onderzocht om de kwaliteit ervan te waarborgen voordat deze naar je wordt verzonden. Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met het product (en), neem dan contact met ons op via support@bigpumpkinhair.com.
We bieden je graag een terugbetaling of vervanging voor ongebruikte extensions. Stuur ons binnen de eerste 7 dagen na ontvangst een e-mail en wij zullen je helpen met het probleem. We zullen je vervolgens een Return Merchandise Authorization (RMA) geven.
Retouren zonder autorisatie zijn niet toegestaan.
Wij zijn verantwoordelijk voor alle retourzendingen. Ik raad je aan een tracking en verzekering af te sluiten voor jouw retourpakket. Nadat we het haar hebben ontvangen, zullen we jouw terugbetaling afgeven na onderzoek van het haar.

Kan ik mijn Big Pumpkin-haar ruilen?
We begrijpen dat het kiezen van het beste product moeilijk kan zijn zonder het product persoonlijk te zien, dus we bieden je graag een eenmalige ruil van jouw ongeopende en ongebruikte extensions voor een product met de juiste lengte textuur binnen 7 dagen na ontvangst . Stuur ons een e-mail om je te helpen. Om deze situatie te voorkomen, kun je gebruik maken van onze texture consult-service.

Hoe kan ik mijn bestelling annuleren?
Je hebt tot 24 uur nadat je jouw bestelling hebt geplaatst om te annuleren. Annuleringsverzoeken die na 24 uur worden ingediend, worden niet ingewilligd. Neem contact met me op voor jouw annulering.